SR77-3 nyttig informasjon


Ved en brann utvikles farlig røyk og giftige gasser. Derfor er det viktig med riktig beskyttelse for å ha mulighet til å komme seg trygt ut i sikkerhet. Sundström flukthette består av filtrerende åndedrettsvern i kombinasjon med hette til bruk ved evakuering under brann eller ved kjemikalieulykke.

I en brannsituasjon hvor du har liten tid til rådighet kan en flukthette beskytte deg og du øker sjansene betraktelig for å komme deg ut med livet i behold. Man vet aldri hvilke stoffer som tar fyr, og farlige gasser kan oppstå alt etter hvilke materialer som brenner. Hetten har 15 minutters brukstid og er enkel å oppbevare. Sundströms versjon av flukthetten veier kun 590 gram og ligger i en vakuumpakket aluminiumspose. Flukthetten åpnes kun ved behov, og har derfor en lagringstid på 10 år.

Når man kjøper en flukthette er det viktig å passe på at masken har filter som beskytter mot både partikler, kullos og kjemikalier. Årsaken til dette er ganske enkel: Partikkel- og kullosfilter vil beskytte mot ren brannrøyk, men i en brann er sjansen stor for at luften også vil forurenses av livsfarlige gasser.

Videolink: