EN ISO 10819:2013


Spesifiserer en metode for laboratoriemåling, dataanalyse og rapportering av vibrasjonsoverførbarheten til en hanske med et vibrasjonsreduserende materiale som dekker håndflaten, fingrene og tommelen på hånden. Tykkelsen på dempematerialet i håndflaten skal ikke overstige en tykkelse på 8 mm. Den må også dekke hele håndflaten og tommelen og fingrene i full lengde.

Angir vibrasjonsoverførbarhet når det gjelder vibrasjon overført fra et håndtak gjennom en hanske til håndflaten i en tredjedel oktavfrekvensbånd med senterfrekvenser på 25 Hz til 1 250 Hz.

Standarden innebærer at hanskene ikke må forsterke vibrasjonene ved middels kraftig frekvens – 31,5Hz til 200Hz.

Hanskene skal redusere vibrasjonsnivået med 40% ved høy frekvens – 200Hz til 1250Hz.

Merk at slike hansker kan redusere helserisikoen knyttet til vibrasjonseksponering, som hvite fingre, men ikke eliminerer risikoen. Hanskene reduserer vibrasjonene, men bare i frekvenser over 150Hz. Funksjonene for vibrasjonsdemping kan også påvirkes gjennom hanskens slitasje, fuktopptak, temperatur og høyt kontakttrykk.

Husk at bruken av vibrasjonsdempende hansker ikke forlenger tiden det er beskrevet å kunne jobbe med vibrerende verktøy, men reduserer faren for skader i den tiden man jobber.